Billede af Nils Arneborg
19972019

Publikationer pr. år

Personlig profil

Primære forskningsområder

  • Mikrobiologien i øl, vin og ost.
  • Fermenteringsteknologi.
  • Mikrobielle interaktioner.
  • Mikrobiel adhæsion til faste overflader.
  • Enkeltcelle bioimaging-teknikker, herunder fluorescensmikroskopi og biofotonisk arbejdsstation.
  • Fysiologi af gær, specielt arterne Saccharomyces cerevisiae, Debaryomyces hansenii, Torulaspora delbrueckii og Lachancea thermotolerans.
  • Anvendelse af gær og mælkesyrebakterier som starterkultur i fødevareindustrien.

Undervisnings- og vejledningsområder

  • Yeast physiology and applications (kursusansvarlig)
  • Food quality management and control (kursusansvarlig)
  • Cool climate viticulture and enology/Applied cool climate viticulture and enology
  • Heterologous expression
  • Fødevaremikrobiologi

CV

Uddannelse:

1994               Ph.D, Institut for Bioteknologi, DTU, Danmark

1991               Cand.polyt., kemi, Institut for Bioteknologi, DTU, Danmark

 

Beskæftigelse:

1997-              Lektor, Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet, Danmark.

1994-1997       Adjunkt, Mejeri- og Levnedsmiddelinstituttet, KVL, Danmark.

 

Emneord

  • Bioteknologi
  • Mikrobiologi
  • Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet
  • Fødevarefermenteringer
  • Starterkulturer
  • Bioimaging
  • Mikrobielle interaktioner
  • Gær
  • Mælkesyrebakterier

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Nils Arneborg er aktive. Disse emneetiketter kommer fra dennes persons arbejder. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • 6 Lignende profiler