Personlig profil

Primære forskningsområder

  • Fødevare- og vandbårne bakterier, som er vigtige for menneskers sundhed eller for fødevarekvalitet.
  • Mikrobiologi i fødevarer.
  • Forudsigelse af vækst, stressrespons og overlevelse af mikroorganismer.
  • Kryds-resistens fænomener i fødevarebårne bakterier og konsekvenserne heraf i forhold til konservering af fødevarer.
  • Interaktioner mellem starterkulturer og fødevarebårne patogener.
  • Fødevarekonserveringsteknologier, HACCP og risikovurdering.
  • Anvendelse af genomics, proteomics og metabolomics til studier af fysiologiske reaktioner ved konservering.
  • Udviklingen i hygiejne og sanitet i fødevare- og sundhedssektoren.
  • Biofilm og adhæsionsmekanismer.
  • Hygiejne og desinfektion i fødevareproduktion og fødevareservice.
  • Hygiejnisk genbrug af vand.

Undervisnings- og vejledningsområder

  • Ansvarlig for det internationale MSc kursus “Safety in the Food Chain” ved Købenahvns Universitet.
  • Ansvarlig for udvikling, planlægning administration og undervisning på kurset “Control of Foodborne Microorganisms” (7,5 ECTS)

Kort præsentation

Professor og sektionsleder ved Sektion for Fødevaremikrobiologi.

Primære forskningsområder

2010                        Professor and Section Head, Food Microbiology,

Faculty of Science, University of Copenhagen

2003                        Professor with special assignment in microbial food safety

2002-3                    Initiator and head of LMC research school “FOOD”

1991                       Associate professor (Food Preservation Microbiology), Dept.

Dairy & Food Science,  Royal Veterinary and Agricultural University, Denmark

1989-91                  Senior researcher. Water Quality Institute.

1984-89                  Senior researcher. Danish Institute for Fisheries Research

1982-84                  Visiting scholar, Osaka University, Japan

(Awarded Monbusho Scholarship).

1981-82                  Research Associate. Danish Institute for Fisheries Research

Other activities

Co-founder and Chairman of the organisation Council for Better Hygiene (from 2008). The council has approx.. 600 members from academia, companies, municipalities and unions in Denmark and Sweden and has arranged >30 meetings for >2000 participants.

Member of the Academy of Technical Sciences (ATV) 

 

Communication activities to the broader public

2-5 annual lectures/speeches at national meetings

> 25 TV/radio appearances and 120 newspaper/journal citations

Has been part of the science panel in Ingeniøren as well as Samvirke   

 

Ekspertise relateret til FN’s Verdensmål

I 2015 blev FN-landende enige om 17 Verdensmål til at standse fattigdom, beskytte planeten og sikre velstand for alle. Denne persons arbejde bidrager til følgende verdensmål:

  • Verdensmål 2 - Stop sult
  • Verdensmål 3 - Sundhed og trivsel

Emneord

  • Bakterier i mad
  • Campylobacter
  • Forarbejdning af fødevarer
  • Fødevarebårne sygdomme
  • Fødevarekvalitet
  • Fødevarers holdbarhed
  • Listeria
  • Molekylær gastronomi
  • Råvarekvalitet og fordærvelse
  • Sygdomsfremkaldende bakterier
  • Transcriptomics
  • Vand og sundhed
  • Vandrensning
  • Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet
  • Fødevaremikrobiologi
  • Fødevaresikkerhed
  • Forarbejdning af fødevarer
  • Genbrug af vand
  • Listeria
  • Mikrobiel biofilm
  • hygiejne
  • Sanitet
  • Mikrobielle interaktioner
  • Bakterier

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Susanne Knøchel er aktive. Disse emneetiketter kommer fra dennes persons arbejder. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • 6 Lignende profiler