Billede af Dorte Juncher

Dorte Juncher

19952005

Publikationer pr. år

Personlig profil

Kort præsentation

Pt. er mine hovedopgaver især koncentreret om:

  • Projektkoordinering af ELDORADO-projektet ’Forebyggelse af underernæring og fremme af trivsel hos ældre i eget hjem ved optimering af madservice’.
  • Projektkoordinering af SensWell-projektet 'Sensorisk tilfredsstillelse som et virkemiddel til at stimulere en sund og bæredygtig spiseadfærd'.
  • Forskningsansøgninger.
  • Lokale samarbejdsudvalg på FOOD.

Andre hovedopgaver gennem tiden:

  • Projektkoordinering: EU-projektet BIOPACK og fødevareemballage-projekter.
  • Kurser: Udvikling, koordinering og undervisning på fødevare- og fødevareemballeringskurser.
  • Symposier mm: Koordinering af 11th Weurman flavour research symposium, internationalt sous-vide seminar, (netværks)-møder. 
  • Hjemmesider: Redigeret projekt- , faggruppe- og kursushjemmesider.
  • Forskning: Kemisk stabilitet af fødevarer, sous-vide produktion, fødevareemballering, starterkulturer, mikrobiologiske hurtigmetoder.

 

CV

Uddannelse

  • 1989-1990: Merkonomkurser (virksomhedsøkonomi, virksomheds-organisation, ledelse og samarbejde, informatik)
  • 1985         : Cand. brom., Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole (KVL)

Ansættelser

  • 2014- nu   : Forskningsfuldmægtig på Københavns Universitet (KU), Institut for Fødevarevidenskab (FOOD), Design og Forbrugeradfærd
  • 2005-2014: Faglig sekretær på KVL, Institut for Fødevarevidenskab (IFV), Sensorisk Videnskab
  • 1999-2004: Faglig sekretær på KVL, Mejeri- og Levnedsmiddel-instituttet (MLI), Levnedsmiddelkemi
  • 1996-1999: Forskningsadjunkt på KVL, MLI, Levnedsmiddelkemi
  • 1992-1995: Forskningsassistent på KVL, MLI, Levnedsmiddelkemi
  • 1991-1992: Cand. brom. og underviser for studerende på levnedsmiddelteknikeruddannelsen,   Slagteriskolen, Roskilde (SR)
  • 1990-1991: Projektleder på Slagteriernes Forskningsinstitut (SF)
  • 1985-1988: Projektleder på Slagteriernes Forskningsinstitut (SF)
  • 1985         : Cand. brom på Emballage- og Transportinstituttet (ETi)        
  • 1984         : Stud. brom og praktikant på Økonomaskolen til udarbejdelse af lærebogen: Nielsen. D. (1985). Levnedsmiddelkonservering. Borgen.

Arbejdsområder og –erfaring

Min karriere er pt. koncentreret om administrative opgaver inden for forskning og undervisning, herunder koordinering af forskningsprojekter og forsknings-ansøgninger. Tidligere har jeg været ansat i forsknings- og undervisningsstillinger. Endvidere har jeg gennem årene haft sæde i diverse råd og udvalg på FOOD. Mine primære arbejdsområder er uddybet nedenfor.

Forskning

Forskningsadministration:

  • Koordinering af de nationale projekter 'ELDORADO' (www.eldorado.ku.dk) (2015-2020), 'SENSWELL' (www.senswell.dk) (2011-2015) og ’Bioemballering af levnedsmidler’ (1999-2001) samt projekter i 'Center for Fødevare-emballering' (1999-2000)
  • Koordinering af EU-projektet ’BIOPACK’ (2001-2004)
  • Udarbejdelse og koordinering af projekthjemmesider (KU)
  • Koordinering og udarbejdelse af forskningsansøgninger (KVL/KU) 

Forskningsområder: 

  • Emballage til og emballering af levnedsmidler (KVL)
  • Kemisk stabilitet af svinekød samt af sous-vide producerede fødevarer (KVL)
  • Mikrobiologiske hurtigmetoder samt starterkulturer (SF)

Undervisning

Undervisningsadministration:

  • Udvikling, koordinering og administration af PhD kurser og kurser på fødevareuddannelsen inden for sensorik og levnedsmiddelemballering (KU/KVL)
  • Redigering af kursushjemmesider

Undervisningsområder:

  • Undervisning af fødevare-studerende i levnedsmiddelemballering (KVL) samt af levnedsmiddeltekniker-studerende i levnedsmiddelemballering, virksomhedsøkonomi og virksomhedsorganisation (SR)

Andre administrative opgaver

  • Planlægning og koordinering af internationale seminarer
  • Administrative opgaver inden for undervisning, forskning og personale
  • Koordinering og organisering af 11th Weurman Flavour Research Symposium, Roskilde
  • Redigering af proceedings fra 11th Weurman Symposium:  Wender L.P. Bredie and Mikael Agerlin Petersen (2005). Flavour Science. Recent advances and trends. Developments in Food Science, 43

Sæde i råd og udvalg:

  • 2013-2017: Institutråd ved FOOD (næstformand)
  • 2012-2014: Medlem af byggeudvalg for bygning af nyt Fødevarehus, FOOD
  • 2008-2014: Medlem af kompetenceudviklingsudvalget ved FOOD
  • 2006-nu    : Lokale samarbejdsudvalg ved FOOD

 

 

 

 

 

 

Ekspertise relateret til FN’s Verdensmål

I 2015 blev FN-landende enige om 17 Verdensmål til at standse fattigdom, beskytte planeten og sikre velstand for alle. Denne persons arbejde bidrager til følgende verdensmål:

  • Verdensmål 2 - Stop sult