Abstract
Agro- og fødevareindustriens strukturudvikling - det vil sige udviklingen i størrelse, antal, specialisering, koncentration, ejerform, globalisering med mere - har været meget markant siden 2. verdenskrig. Store driftsøkonomiske og markedsmæssige kræfter har skubbet branchen i retning af færre, men større virksomheder, og udviklingen har haft storre konsekvenser både inden for og uden for sektoren. På nogle områder markerer 2. verdenskrig et tydeligt vendepunkt for stukturudviklingen i agro- og fødevareindustrien, mens der på andre områder har været en mere konstant udvikling i perioden omkring og efter 2. verdenskrig. Denne artikel afdækker strukturudviklingen og dens drivkræfter siden 1945.
Original language | Danish |
---|---|
Journal | Landbohistorisk Tidsskrift |
Volume | 2014 |
Issue number | 1-2 |
Pages (from-to) | 34-61 |
Number of pages | 28 |
ISSN | 1604-4878 |
Publication status | Published - 2014 |