Abstract
Agro- og fødevareindustriens strukturudvikling - det vil sige udviklingen i størrelse, antal, specialisering, koncentration, ejerform, globalisering med mere - har været meget markant siden 2. verdenskrig. Store driftsøkonomiske og markedsmæssige kræfter har skubbet branchen i retning af færre, men større virksomheder, og udviklingen har haft storre konsekvenser både inden for og uden for sektoren. På nogle områder markerer 2. verdenskrig et tydeligt vendepunkt for stukturudviklingen i agro- og fødevareindustrien, mens der på andre områder har været en mere konstant udvikling i perioden omkring og efter 2. verdenskrig. Denne artikel afdækker strukturudviklingen og dens drivkræfter siden 1945.
Originalsprog | Dansk |
---|---|
Tidsskrift | Landbohistorisk Tidsskrift |
Vol/bind | 2014 |
Udgave nummer | 1-2 |
Sider (fra-til) | 34-61 |
Antal sider | 28 |
ISSN | 1604-4878 |
Status | Udgivet - 2014 |