Strukturudvikling i den danske agro- og fødevareindustri efter 2. verdenskrig

Abstract

Agro- og fødevareindustriens strukturudvikling - det vil sige udviklingen i størrelse, antal, specialisering, koncentration, ejerform, globalisering med mere - har været meget markant siden 2. verdenskrig. Store driftsøkonomiske og markedsmæssige kræfter har skubbet branchen i retning af færre, men større virksomheder, og udviklingen har haft storre konsekvenser både inden for og uden for sektoren. På nogle områder markerer 2. verdenskrig et tydeligt vendepunkt for stukturudviklingen i agro- og fødevareindustrien, mens der på andre områder har været en mere konstant udvikling i perioden omkring og efter 2. verdenskrig. Denne artikel afdækker strukturudviklingen og dens drivkræfter siden 1945.
OriginalsprogDansk
TidsskriftLandbohistorisk Tidsskrift
Vol/bind2014
Udgave nummer1-2
Sider (fra-til)34-61
Antal sider28
ISSN1604-4878
StatusUdgivet - 2014

Citationsformater