Abstract
Mad, mennesker og måltider sætter mad og måltider i et socialt, kulturelt og psykologisk perspektiv. Bogen beskriver hvad mad betyder for mennesker i forskellige sammenhænge, og hvilken rolle måltidet spiller i menneskers hverdag - både hjemme i den private husholdning og i institutioner som børnehaver, skoler, hospitaler og plejehjem.
Mad, mennesker og måltider fortæller også om de symbolske og kulturelle betydninger, der knytter sig til forskellige fødevarer, om sammenstød mellem madkultur, sundhed og miljøhensyn og om bekymring for ny teknologi. Bogen behandler desuden madens rolle i forhold til normer, menneskers selvforståelse og identitet og i forhold til kultur, politik og religion. Endvidere belyses emner som spiseforstyrrelser, social ulighed i kostvaner, sociale aspekter af overvægt og fedme og moderne sundhedsdyrkelse.
Denne 2. udgave af Mad, mennesker og måltider er udvidet med en række nye kapitler. Andre kapitler er blevet revideret og opdateret indholdsmæssigt og ny litteratur er blevet tilføjet. Bogen er baseret på dansk og international samfundsvidenskabelig forskning og samler den nyeste viden på området.
Bogen henvender sig primært til studerende på professionsbacheloruddannelsen i ernæring og sundhed, men er også relevant på de fleste uddannelser, der har med mennesker og måltider at gøre, fx sygeplejerske- lærer- og pædagogstuderende. Bogen er egnet både til universiteter og på professionsbachelorniveau og kan ligeledes læses af praktikere og alment interesserede indenfor området.
Mad, mennesker og måltider fortæller også om de symbolske og kulturelle betydninger, der knytter sig til forskellige fødevarer, om sammenstød mellem madkultur, sundhed og miljøhensyn og om bekymring for ny teknologi. Bogen behandler desuden madens rolle i forhold til normer, menneskers selvforståelse og identitet og i forhold til kultur, politik og religion. Endvidere belyses emner som spiseforstyrrelser, social ulighed i kostvaner, sociale aspekter af overvægt og fedme og moderne sundhedsdyrkelse.
Denne 2. udgave af Mad, mennesker og måltider er udvidet med en række nye kapitler. Andre kapitler er blevet revideret og opdateret indholdsmæssigt og ny litteratur er blevet tilføjet. Bogen er baseret på dansk og international samfundsvidenskabelig forskning og samler den nyeste viden på området.
Bogen henvender sig primært til studerende på professionsbacheloruddannelsen i ernæring og sundhed, men er også relevant på de fleste uddannelser, der har med mennesker og måltider at gøre, fx sygeplejerske- lærer- og pædagogstuderende. Bogen er egnet både til universiteter og på professionsbachelorniveau og kan ligeledes læses af praktikere og alment interesserede indenfor området.
Original language | Danish |
---|
Place of Publication | København |
---|---|
Publisher | Munksgaard |
Edition | 2.udgave |
Number of pages | 445 |
ISBN (Print) | 978-87-628-0929-1 |
Publication status | Published - 2012 |