Abstract
På trods af voldsomme fluktuationer af de internationale fødevarepriser historisk set er den globale fødevareproduktion vokset støt og roligt igennem de sidste 50 år. Hvis den historiske vækst i fødevareproduktionen kan vokse med samme hastighed de næste 50 år, vil det på globalt plan betyde, at klodens 9 mia. indbyggere, prognosticeret af FN, på dette tidspunkt vil have mere mad til rådighed – målt per indbygger – end i dag. Hvis dette skal lykkes, skal flere uopdyrkede arealer i anvendelse, og der skal overføres eksisterende teknologi til underudviklede områder. Derudover skal den generelle teknologiske udvikling fortsætte. Hvis kortene spilles rigtigt, vil et eksportorienteret erhverv som dansk landbrug kunne profilere på disse store globale udfordringer.
Original language | Danish |
---|---|
Journal | Tidsskrift for Landoekonomi |
Volume | 200 |
Issue number | 3 |
Pages (from-to) | 257-266 |
Number of pages | 10 |
ISSN | 0040-7119 |
Publication status | Published - 2014 |