Fødevarepriser, fødevareproduktion og befolkningstilvækst frem mod 2050: er der mad nok til alle, og hvad bliver dansk landbrugs rolle?

Kim Martin Hjorth Lind, Henrik Zobbe

Abstract

På trods af voldsomme fluktuationer af de internationale fødevarepriser historisk set er den globale fødevareproduktion vokset støt og roligt igennem de sidste 50 år. Hvis den historiske vækst i fødevareproduktionen kan vokse med samme hastighed de næste 50 år, vil det på globalt plan betyde, at klodens 9 mia. indbyggere, prognosticeret af FN, på dette tidspunkt vil have mere mad til rådighed – målt per indbygger – end i dag. Hvis dette skal lykkes, skal flere uopdyrkede arealer i anvendelse, og der skal overføres eksisterende teknologi til underudviklede områder. Derudover skal den generelle teknologiske udvikling fortsætte. Hvis kortene spilles rigtigt, vil et eksportorienteret erhverv som dansk landbrug kunne profilere på disse store globale udfordringer.
OriginalsprogDansk
TidsskriftTidsskrift for Landoekonomi
Vol/bind200
Udgave nummer3
Sider (fra-til)257-266
Antal sider10
ISSN0040-7119
StatusUdgivet - 2014

Citationsformater