Det er lidt dyrere at være en økologisk forbruger - men ikke kun på grund af merpriserne

Sigrid Denver, Leif Jonas Nordström, Tove Christensen

Abstract

Rigtig mange forbrugere er positivt stemte over for økologi, men vælger alligevel ofte de økologiske produkter fra. Det hyppigst anvendte argument er, at de økologiske varer er dyrere end de konventionelle. På trods heraf – eller måske på grund af det umiddelbart åbenlyse svar - er det kun sparsomt undersøgt, hvad økologisk forbrug faktisk betyder for fødevareudgifterne for private husstande.
Baseret på købsdata for ca. 2.500 husstande fandt vi, at fødevareudgifterne steg gradvist med det økologiske forbrug. Det forbrugersegment, der gennemsnitligt købte økologi for en tredjedel af deres fødevarebudget, havde i størrelsesorden 8-14 pct. højere fødevareudgifter alene som følge af øget økologiforbrug. Systematiske forskelle på forbrugersegmenterne som butiksvalg,
husstandsstørrelse og bopælskommune havde også betydning for fødevareudgifterne.
OriginalsprogDansk
TidsskriftTidsskrift for Landoekonomi
Vol/bind203
Udgave nummer1
Sider (fra-til)47-54
Antal sider8
ISSN0040-7119
StatusUdgivet - 2017

Citationsformater