Den danske fødevaresektor: certificering og standarder på eksportmarkederne

Aske Skovmand Bosselmann, Morten Gylling

    6322 Downloads (Pure)

    Abstract

    Den danske fødevaresektor har et højt niveau for så vidt angår miljø og bæredygtighed. Der kan være et potentiale for vækst og beskæftigelse i at bruge dette relativt høje niveau til at give danske virksomheder adgang til attraktive eksportmarkeder, hvor fødevarer, der er dokumenteret bæredygtige, efterspørges. Såfremt potentialet for vækst og beskæftigelse skal realiseres, skal danske fødevarevirksomheder spotte de muligheder, der ligger i at bruge miljø og bæredygtighed som salgsargument på eksportmarkederne. Indeværende notat udgør en indledende undersøgelse af dette potentiale.
    OriginalsprogDansk
    Publikationsdato2012
    Antal sider35
    StatusUdgivet - 2012

    Publikationsserier

    NavnFOI Udredning
    Nr.2012/15

    Emneord

    • Fødevareøkonomi
    • certification
    • bæredygtighed

    Citationsformater