Barrierer og potentialer for oprindelssmærker i Danmark

Henrik Egelyng, Marie H. Fredskild, Henning Otte Hansen

Abstract

Artiklen giver en analyse og vurdering af barrierer og potentialer ved en øget satsning på anvendelse af EU kvalitetsordningens geografiske betegnelser (oprindelsesmærker) i Danmark. Artiklen konkluderer, at det ikke er “vore nordiske hjerner, som kommer til kort“, når det gælder evnen til at forstå geografiens og kulturens betydning for fødevarekvalitet. Norge har skabt en national kvalitetsordning, som har vundet stor udbredelse hos egnsmadsproducenter, hvilket tyder på, at også nordiske lande kan oparbejde kapacitet på området. I Danmark kniber det fortsat med at drage fordel af oprindelsesmærkernes globale renæssance, men artiklen identificerer et særligt potentiale for fødevare-Danmark til at gøre sig
internationalt gældende - også på dette område.
OriginalsprogDansk
TidsskriftTidsskrift for Landoekonomi
Vol/bind202
Udgave nummer1
Sider (fra-til)9-24
Antal sider16
ISSN0040-7119
StatusUdgivet - 2016

Citationsformater