Billede af Inger Kappel Schmidt
  • Rolighedsvej 23, 1958 Frederiksberg C, 24 Skov & Landskab Baghus, 24-0A-AM25

19952020

Publikationer pr. år

Personlig profil

Kort præsentation

Inger Kappel Schmidt. Professor, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Biolog (1993) og Ph.D. (1997) fra Biologisk Institut, Københavns Universitet. Forskning Inger Kappel Schmidt har siden 1993 arbejdet med terrestrisk økosystem forskning. Fokus ligger på biologiske processer i økosystemer og deres funktion og nøglefaktorer for økosystemændringer. Fokus har været på interaktioner mellem biogeokemi og biodiversitet, naturlige processer i forhold til pleje, interaktioner mellem kulstof og kvælstof, klimaets påvirkning af plantesamfundet og betydningen for økosystemets kulstofbalance, herunder kulstofs reaktivitet og akkumulering i jorden. Forskningen foregår i stor-skala feltforsøg i skov og semi-naturlige økosystemer med realistiske manipulationer af temperatur,CO2, lys, næringsstoffer, vand og kulstof og interaktioner mellem disse faktorer. Forskningen har til formål at bidrage med forståelse af, hvordan ændringer i klima eller andre stressfaktorer påvirker økosystemerne og deres stabilitet. Desuden, om drift og pleje øger eller mindsker økosystemernes robusthed. Forskningen er knyttet til det danske VKR Climate Centre of Excellence www.climaite.ku.dk og det europæiske klimanetværk INCREASE www.increase.ku.dk, som IKS er leder af.

Ekspertise relateret til FN’s Verdensmål

I 2015 blev FN-landende enige om 17 Verdensmål til at standse fattigdom, beskytte planeten og sikre velstand for alle. Denne persons arbejde bidrager til følgende verdensmål:

  • Verdensmål 13 - Klimaindsats
  • Verdensmål 15 - Livet på land

Emneord

  • Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Inger Kappel Schmidt er aktive. Disse emneetiketter kommer fra dennes persons arbejder. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • 12 Lignende profiler

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller