Intet billede af Annemarie Olsen
20092020

Publikationer pr. år

Personlig profil

Kort præsentation

Jeg arbejder på Det Naturvidenskabelige Fakultet, Institut for Fødevarevidenskab i sektion for Design og Forbrugeradfærd. Jeg arbejder med forskellige typer af forskning relateret til menneskers spiseadfærd, primært med fokus på børn. Hovedemner er forskellige interventionsstrategier til at ændre smagspræferencer i en sundere retning, og undersøge hvordan kontekstuelle faktorer påvirker både vores valg af fødevarer samt de mængder, der spises.  Jeg underviser og vejleder studerende på alle akademiske niveauer.

Jeg er også viceintitutleder for undervisning, hvilket indebærer at jeg er inde over både drift og udvikling af instituttets kurser. Derudover er jeg studieleder for kandidatuddannelsen i Fødevareinnovation og Sundhed (tidligere kaldet Gastronomi og Sundhed).

Primære forskningsområder

  • Sensorik
  • Forbrugervidenskab
  • Fødevarevalg og accept
  • Børns smagspræferencer

CV

Academic background

2011: PhD in Sensory Science. University of Copenhagen. Area of specialization: Human eating behavior, food choice, and acceptance. PhD thesis: Development of children’s preferences for healthy foods.

2007: MSc in Biology & Exercise and Sports Science. University of Southern Denmark, and University of Copenhagen. Area of specialization: Psychophysiology.

2005: BSc in Biology. University of Southern Denmark. Area of specialization: Human toxicology.

 

Employment

2014 – current: Associate professor and deputy head of department for teaching, University of Copenhagen, FOOD, Section for Food Design and Consumer behaviour.                                                    

2013-2014: Assistant professor, University of Copenhagen, FOOD, Section for Sensory and Consumer Science.                                                

2011-2012: Postdoc, University of Copenhagen, Department of Food Science, Section for Sensory Science.                                                       

2007-2011: PhD student, University of Copenhagen, Department of Food Science, Section for Sensory Science.                                                      

2007: Research assistant (part-time), Lund Hospital (Sweden), Department of Environmental and Occupational Medicine.                    

 

Reviewer tasks

I routineously review papers for the following journals:

  • Appetite
  • Journal of Food and Nutritional Disorders
  • Food Quality and Preference
  • Physiology and Behavior
  • Nutrition Journal

Sprogkundskaber

  • Dansk
  • Engelsk
  • Tysk (basis)
  • Fransk (turistniveau)

Undervisnings- og vejledningsområder

  • Determinants of Food Consumption (kandidatkursus).
  • Vejledning indenfor området sensorik og forbrugervidenskab (bachelorprojekter, specialeprojekter, og projekter udenfor kursusregi).

Ekspertise relateret til FN’s Verdensmål

I 2015 blev FN-landende enige om 17 Verdensmål til at standse fattigdom, beskytte planeten og sikre velstand for alle. Denne persons arbejde bidrager til følgende verdensmål:

  • Verdensmål 3 - Sundhed og trivsel
  • Verdensmål 12 - Ansvarligt forbrug og produktion

Emneord

  • Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet
  • Sensorik
  • Forbrugeradfærd
  • Smagspræferencer
  • Spiseadfærd
  • Fødevarevalg

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Annemarie Olsen er aktive. Disse emneetiketter kommer fra dennes persons arbejder. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • 6 Lignende profiler

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller