Vil forbrugerne betale ekstra for, at søerne er løse?

Abstract

Der fokuseres i dette kapitel på forbrugere og svinekød. Det centrale spørgsmål er, om der er en villighed til at betale mere for kød, der kommer fra et produktionssystem, hvor søerne er løse. Re-sultaterne er baseret på erfaringer fra tidligere undersøgelser samt en spørgeskemaundersøgelse fra juni 2013. For godt hver anden respondent har det positiv betydning, at søerne er løse i alle fa-ser af deres liv – men endnu flere tillægger det positiv betydning, at der er god plads i stalden, og at dyrene har mulighed for at komme udendørs. De samme mennesker siger, at de godt vil acceptere en prisstigning på 10 procent på hakket svinekød for, at søerne er løse hele tiden, mens kun hver fjerde vil acceptere en prisstigning på 50 procent. Denne og andre undersøgelser viser således, at efterspørgslen efter svinekød er meget prisfølsom. Det konkluderes, at der er plads til kød baseret på produktion med løse søer, bare det ikke bliver for dyrt.
Original languageDanish
Title of host publicationLøse søer : en tværfaglig undersøgelse af markedsdrevet dyrevelfærd
EditorsTove Christensen, Geir Tveit, Peter Sandøe
Number of pages11
Place of PublicationFrederiksberg
PublisherCenter for Bioetik og Risikovurdering
Publication date2014
Pages31-41
Chapter3
Publication statusPublished - 2014
SeriesProjektrapport / Center for Bioetik og Risikovurdering
Number19

Cite this