Abstract

SMAGEN AF GRÆSKAR gennemgår 20 af de mest velsmagende danske græskar sorter, giver råd om dyrkning og anvendelse og en række opskrifter til inspiration. Et par halloween-ideer indgår også. Der er mange grunde til at spise græskar og til at gastronomer nu anvender de forskellige græskarsorter i madlavningen. Græskar-smag nuancerer i både sødme, muskat- og nøddearoma. Sødmen fungerer som en naturlig smagsforstærker. Tilsættes noget surt, som eddike, vin, most eller syrlige frugter, får græskarsmagen det rette modspil. Udover at smage godt, har græskar et meget lavt energiindhold og er perfekte i slankekure. De indeholder A-vitaminet lutein, der forebygger svækket alderssyn, og græskar-frøene er fyldt med sunde, umættede Omega3-fedtsyrer og E-vitamin.
Original languageDanish
PublisherKoustrup & Co.
Number of pages125
ISBN (Print)978-87-9315-904-4
Publication statusPublished - 2014

Keywords

  • Fruit and vegetables

Cite this