Fra det gamle danske landkøkken til det nye nordiske: baggrund, forskelle og ligheder

    Abstract

    Det nye nordiske køkken er i dag et højtprofileret begreb i den gastronomiske verden, og der er udsendt et manifest med de bagvedliggende ideer. Begrebet forbindes blandt andet med restauranten Noma, der er kåret til verdens bedste spisested. I artiklen beskrives retningens ideer, og det analyseres, hvor tæt disse ideer ligger på det historiske danske landkøkken, og hvorfor dette køkken i 1960'erne blev forladt, blandt andet da kvinderne kom ud på arbejdsmarkedet. Det diskuteres, i hvilken grad disse ideer kan danne basis for en hverdagskost, der kan være med til at forbedre danskernes sundhedstilstand og mindske fødevareproduktionens skadelige virkning på miljø og klima.
    Original languageDanish
    JournalLandbohistorisk Tidsskrift
    Issue number1
    Pages (from-to)98-114
    Number of pages17
    ISSN1604-4878
    Publication statusPublished - 2012

    Cite this