Etablering af nye virksomheder på fødevareområdet

Abstract

Etablering af nye virksomheder er ofte nødvendigt for at sikre dynamik, fornyelse og konkurrenceevne i agro- og fødevareindustrien. Det er derfor værdifuldt at få vurderet, om der sker en tilfredsstillende og vedvarende fornyelse i agro- og fødevareindustrien via nye virksomhedsetableringer, og hvad der påvirker udviklingen. Danmark hører til blandt de lande i den vestlige verden, som er hårdest ramt af finanskrisen, når det gælder etablering af nye virksomheder. Det er kendetegnende for virksomhedsstart inden for agro- og fødevaresektoren, at det kan være svært at tiltrække risikovillig kapital, fordi eksterne investorer ikke har tilstrækkelig branchekendskab og derfor er mindre risikovillige. Overførsel af viden og vidensspredning er en vigtig konkurrenceevnefaktor, som kan understøtte og videreudvikle etablering af nye virksomheder på fødevareområdet.
Original languageDanish
JournalTidsskrift for Landoekonomi
Volume199
Issue number3 & 4
Pages (from-to)147-158
Number of pages12
ISSN0040-7119
Publication statusPublished - 2013

Cite this