Description
Kontrovers, dr2
Sommerens etiske debatter er rykket ud i virkeligheden. På kunstmuseet Aros i Århus, har professor i filosofi og logik Vincent F. Hendricks samlet en perlerække af debattører - denne gang helt uden politikere.
Sagens kerne
Er det i virkeligheden godt at være grådig? Hvad er en dansk værdi? Vil du sige ja tak til et evigt liv? ER man uden en Facebook-profil?
Kontrovers stiller skarpt på nogle af livets store spørgsmål og etiske dilemmaer.
I hvert program er et nyt panel af folk med fingrene helt nede i suppen, der med vidt forskellig indgang til dagens emne, borer sig ned i materien og lufter deres uenigheder. Vincent F. Hendricks, som tidligere har været vært på 'Gal eller Genial' sætter tempoet - og det er højt.
Værten
Vincent F. Hendricks er eliteforsker og professor i filosofi og logik ved Københavns Universitet og Colombia University i NY og har netop været vært i Gal eller Genial på DR2.
Han er professoren, der går i store støvler og tunge sølvringe, taler som et vandfald og kan udfordre de skarpeste hjerner, på det konkrete og abstrakte. Og det gør han så.
Debatemnerne har stor forskellighed, men fælles for alle er aktualitet:
'Grådighed'
Gæsterne, der skal debattere grådighed er Remee, Jens Jonathan Steen, Flemming Birch og Mogens Vad, og første program handler om grådighed, der er en dødssynd. Som begreb er det blevet aktuelt i forbindelse med finanskrisen, men kan det måske i virkeligheden være godt at være grådig?
Bankdirektører, der rager til sig, mens de kan - eller en fagforeningskvinde, der sagsøger fællesskabet for at få endnu flere penge. Grådighed og finanskrisen er gået hånd i hånd. Men hvad betyder grådigheden for vores samfund, og den måde, vi skal leve sammen på? Kan vi stole på hinanden, kan vi hjælpe hinanden, kan grådighed i virkeligheden være positivt?
'Fortrængningshykleriet hos generation Fucked-up'
Gæster - Christopher Arzrouni, Knud Romer, Pelle Guldborg, Anna Sophie Hermansen og Asger Malmstrøm.
Generationen omkring de 40 er en flok uengagerede, hyklere, der ikke kan finde ud af at leve, som de selv prædiker. Måske er det ligefrem generationen, der tabte moralen og de gode klassiske dyder på gulvet?
'Uden Facebook er man ikke!'
Gæster - Georg Metz, Nadja Pass, Johan Arendt og Jakob Linaa Jensen.
3,2 millioner danskere er på Facebook. Det er blevet et eksistensvilkår - uden Facebook ER er man bare ikke! Gør de nye digitale fællesskaber os til KLOGERE og mere nuancerede mennesker? Eller er det ubrugeligt overkommunikation?
Subject
Filosofi, etikPeriod | 18 Jun 2010 |
---|