TY - ADVS
T1 - Ristning
T2 - Kaffe og Maillard
A2 - Lund, Marianne Nissen
N1 - Producenter: Jeppe Kalnæs og Mette Juhl Jessen.
PY - 2017
Y1 - 2017
N2 - Det dufter brunt og brændt. I andet afsnit af MadLibitum tager vi til Den Gamle By i Aarhus for at riste kaffe som i 1600-tallet sammen med historiker Annette Hoff. Imens kaffen rister i Aarhus, får vi besøg i studiet af Marianne Nissen Lund fra Fødevarevidenskab på Københavns Universitet. Hun gør os klogere på de såkaldte Maillard-reaktioner – en af gastronomiens største, kemiske hemmeligheder. Siden returnerer vi til Aarhus, hvor Annette Hoff fortæller anekdoter om alt fra rektal indtagelse af kaffebønner til Holberg.
AB - Det dufter brunt og brændt. I andet afsnit af MadLibitum tager vi til Den Gamle By i Aarhus for at riste kaffe som i 1600-tallet sammen med historiker Annette Hoff. Imens kaffen rister i Aarhus, får vi besøg i studiet af Marianne Nissen Lund fra Fødevarevidenskab på Københavns Universitet. Hun gør os klogere på de såkaldte Maillard-reaktioner – en af gastronomiens største, kemiske hemmeligheder. Siden returnerer vi til Aarhus, hvor Annette Hoff fortæller anekdoter om alt fra rektal indtagelse af kaffebønner til Holberg.
UR - http://netudgaven.dk/2017/12/madlibitum-2-ristning-kaffe-maillard/
UR - https://itunes.apple.com/dk/podcast/madlibitum-1-frost-is-og-%C3%A6blevin/id1321273228?i=1000396099419&mt=2
M3 - Lyd og/eller billed produktion (digital)
PB - Netudgaven
CY - København
ER -