I kakaoens grænseland

Martin Arvad Nicolaisen

Abstract

I denne artikel ser jeg på, hvordan råvaren kakao og dens produktion skaber forbindelser mellem mennesker og udgør en på én gang klart afgrænset og flydende ressource. Artiklen er baseret på et nyligt gennemført etnografisk feltarbejde og tager udgangspunkt i et enkelt landsbysamfund ved navn Topman i grænselandet mellem Ghana og Elfenbenskysten, en egn hvor kakao er en afgørende afgrøde. Jeg vil argumentere for, at kakao i dette grænseland kan analyseres som en særlig og sammensat betydningsskabende relation snarere end som et fast defineret naturprodukt.
OriginalsprogDansk
TidsskriftKulturstudier
Vol/bindNovember 2014
Udgave nummer2
Sider (fra-til)120-138
Antal sider19
ISSN1904-5352
StatusUdgivet - 1 nov. 2014

Emneord

  • Det Samfundsvidenskabelige Fakultet
  • Kakao
  • etnografi
  • Naturressourcer
  • Elfenbenskysten
  • Ghana
  • forbindelser
  • grænser
  • grænseregioner

Citationsformater