Abstract

Landbokvinden er på mange måder oppe i tiden blandt andet i form af en fornyet interesse for det hjemmelavede måltid, de danske råvarer og det selvforsynende køkken. Frilandsmuseets "Kokkepigens Blog" har stor succes med at formidle gamle opskrifter og diskutere husråd, men hvor stor var interessen for landbokvinden tidligere? Artiklen sætter fokus på, hvordan landbokvinden er blevet repræsenteret i museal sammenhæng og herunder i hvilken kontekst, hun er blevet forstået. Som eksempel studeres Frilandsmuseet, og der ses på, hvordan landbokvinden gennem tiden er blevet omtalt og fremstillet forskelligt.
OriginalsprogDansk
TidsskriftLandbohistorisk Tidsskrift
Vol/bind2013:1
Udgave nummer1
Sider (fra-til)38
Antal sider72
ISSN1604-4878
StatusUdgivet - 2013

Emneord

  • Det Humanistiske Fakultet
  • Formidling
  • Museologi
  • Etnologi
  • Frilandsmuseet
  • Udstilling

Citationsformater