Abstract
Undersøgelser af landmands- og forbrugerpriser viser, at landmandens andel af forbrugerkronen i de fleste tilfælde er størst på de økologiske varer. Dette er forventeligt, da den egentlige værdiforøgelse
ved produktion af økologiske varer sker i landmandsleddet. Det ses også, at priserne på økologiske fødevarer i detailleddet i flere tilfælde er betydeligt højere, end hvad dyrere råvarer i landmandsleddet samt moms kan forklare. Det tyder således på, at styk-avancen i værdikædeleddene efter landmændene er større på økologiske varer end på konventionelle varer.
ved produktion af økologiske varer sker i landmandsleddet. Det ses også, at priserne på økologiske fødevarer i detailleddet i flere tilfælde er betydeligt højere, end hvad dyrere råvarer i landmandsleddet samt moms kan forklare. Det tyder således på, at styk-avancen i værdikædeleddene efter landmændene er større på økologiske varer end på konventionelle varer.
Originalsprog | Dansk |
---|---|
Tidsskrift | Tidsskrift for Landoekonomi |
Vol/bind | 202 |
Udgave nummer | 2 |
Sider (fra-til) | 135-144 |
Antal sider | 10 |
ISSN | 0040-7119 |
Status | Udgivet - 2016 |