Fødevarekvalitet og -sikkerhed: fødevarekæder, forbrugeradfærd og økonomiske perspektiver

    932 Downloads (Pure)

    Abstract

    Rapporten belyser en række problemstillinger omkring fødevarekvalitet og -sikkerhed, fra såvel udbuds- som efterspørgselssiden. Formålet med rapportens alyser er således at give grundlag for vurderinger af, om interessen for øget fødevarekvalitet og -sikkerhed (hos forbrugerne og samfundet i øvrigt) står mål med omkostningerne ved at tilvejebringe disse egenskaber i fødevarerne. Der er udvalgt tre typer fødevarer til analyserne: æg, slagtekyllinger og svinekød. For alle tre typer fødevarer har der gennem de senere år været relativt stor opmærksomhed på problemstillinger omkring bl.a. dyrevelfærd og forekomst af salmonella
    OriginalsprogDansk
    UdgivelsesstedKøbenhavn
    ForlagFødevareøkonomisk Institut
    Antal sider63
    StatusUdgivet - 2006
    NavnRapport / Fødevareøkonomiske Institut
    Nummer184
    ISSN1397-1951

    Emneord

    • Det tidligere LIFE
    • Fødevarekvalitet
    • Fødevaresikkerhed
    • Økonomi
    • Omkostninger
    • Efterspørgsel

    Citationsformater