Egenkapital og soliditet i agro- og fødevareindustrien

Abstract

Egenkapital og soliditet er ikke mindst vigtigt i en periode med finanskrise og ustabil økonomi. Samtidig er der et betydeligt pres på andelsselskaberne for at vokse og udnytte stordriftsfordele via opkøb af virksomheder, og det øger behovet for egenkapital. Generelt er egenkapitalen i andelsselskaberne lille i forhold til f.eks. aktieselskaber, og det giver andelsselskaberne særlige udfordringer.
Andelsselskabernes særlige opbygning kan begrænse andelshavernes incitament til at lade en del af overskuddet stå i selskabet. Omvendt kan kapital og investeringer være en afgørende forudsætning for, at andelsselskabet kan udvikle sig og fastholde eller styrke den konkurrenceevne Det er i vid udstrækning et spørgsmål om andelshavernes tillid, moral og forståelse, som er afgørende for andelsselskabernes fremtidige konsolidering og egenkapitalopbygning.
OriginalsprogDansk
TidsskriftTidsskrift for Landoekonomi
Vol/bind198-199
Udgave nummer4-1
Sider (fra-til)239-245
Antal sider7
ISSN0040-7119
StatusUdgivet - 2013

Citationsformater