Billede af Mogens Larsen Andersen

Mogens Larsen Andersen

PhD

19982020

Publikationer pr. år

Personlig profil

Kort præsentation

Forskningsområder

Fysisk og kemisk stabilitet af fødevarer med fokus på mekanistisk forståelse af oxidative ændringer såsom lipid- og proteinoxidation. Undersøgelser af antioxidanter og prooxidanters virknings­mekanismer i fødevarer og modelsystemer. Forståelse af komplekse antioxidantmekanismer i forbindelse med beskyttelse af oxidationsfølsomme ingredienser og vitaminer i fødevarer. ESR-spektroskopiske undersøgelser af radikaler som reaktive intermediater i oxidative processer, og som prober til undersøgelse af molekylær mobilitet af komponenter i fødevarer, herunder mikroviskositet og faseomdannelsers indflydelse på oxidationsreaktioner. Udvikling af ESR-baserede metoder til evaluering af fødevaresystemers oxidative stabilitet og holdbarhed. Detaljerede undersøgelser af radikalprocesser i forhold til holdbarhed af øl, vin og andre drikkevarer.

 

Aktuelle undervisningsområder

Kursusansvarlig: Kurset "Fødevarekemi". Ph. D.-kurset "ESR spectroscopy in food research".

Øvrig undervisning: Kurserne ”Molecular Food Science”, ”Beverage Technology”, ”Brewing 1” og ”Brewing 2” .

CV

Uddannelse

1993: Ph.d., Kemisk Institut, Københavns Universitet

1990: Cand.scient., Kemisk Institut, Københavns Universitet

 

Ansættelser

  • 2012 -: Professor mso, Institut for Fødevarevidenskab, KU
  • 2001 - 2012: Lektor, Mejeri- og Levnedsmiddelinstituttet, Institut for Fødevarevidenskab, KU
  • 1999 - 2001: Forskningslektor, Mejeri- og Levnedsmiddelinstituttet, KVL
  • 1996 - 1999: Forskningsadjunkt, Mejeri- og Levnedsmiddelinstituttet, KVL
  • 1996: Forskningsadjunkt, Kemisk Institut, KU
  • 1995: Forskningsadjunkt, Institut for Biologi og Kemi, RUC
  • 1993 - 1995: Research Associate, Steacie Institute for Molecular Sciences, National Research Council of Canada, Canada
  • 1990: Research Assistant, Department of Chemistry and Biology, Utah State University, Utah, USA

 

Faglige og administrative udvalg

  • 2013 - :   Editorial board, Journal of the American Society of Brewing Chemists
  • 2012 - :   Brewing Science Group, European Brewery Convention (inviteret medlem)
  • 2011 - :   Censorkorps for Levnedsmiddelvidenskab
  • 2010 - :   Kontaktudvalg vedr. fælles bryggeriuddannelse. Københavns Universitet & Den Skandinaviske Bryggerihøjskole
  • 2009 - 2012: Det faglige forum for kemi på det gymnasiale område (Repræsentant for aftagerinstitutioner 
  • 2007 - 2012: Levnedsmiddelstudienævnet, LIFE (Formand)
  • 2007 - 2012:  Uddannelsesudvalget, LIFE
  • 2006 - 2007: Infrastrukturudvalg, KVL
  • 1999 - 2001: Biblioteksudvalg, LMC Videncenter

Emneord

  • Antioxidanter i fødevarer
  • Fedtsyrer
  • Fødevarekemi
  • Fødevarekvalitet
  • Kemi
  • Kinetik
  • Oxidation
  • Spektroskopi
  • Termodynamik
  • Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet
  • antioxidanter
  • fedtsyrer
  • fødevarekemi
  • fødevarekvalitet
  • fødevarestabilitet
  • oxidation
  • øl

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Mogens Larsen Andersen er aktive. Disse emneetiketter kommer fra dennes persons arbejder. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • 6 Lignende profiler

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller