Intet billede af Jørgen Leisner
19972019

Publikationer pr. år

Personlig profil

Kort præsentation

Jeg er biolog af uddannelse med speciale i fødevaremikrobiologi. Mine forskningsrområder er:

•Kitinaser og kitinbindende proteiners betydning som virulens faktorer for fødevarebårne bakterielle patogener. Disse proteiner har traditionelt været betragtet som af betydning for bakteriers overlevelse i miljøet pga. tilstedeværelse af kitin.

•Betydningen af bakteriers metabolisme for fødevarers sensoriske kvalitet. Jeg fokuserer særligt på mælkesyrebakteriers betydning som potentielle fordærvere.

•Antibiotikaresistens som værktøj for bakteriers overlevelse. Hypotesen er at antibiotikaresistens er af betydning ved næringsmæssige flaskehalse i bakteriers stationære vækstfase.

•Jeg arbejder også med andre aspekter af fødevaremikrobiologi, f.eks. i forbindelse med monitorering af patogene bakteriers tilstedeværelse i fremstillingsprocesser samt anvendelse af bakteriociner (antimikrobielle peptider) produceret af mælkesyrebakterier for biokonservering af fødevarer.

CV

Ekspertise relateret til FN’s Verdensmål

I 2015 blev FN-landende enige om 17 Verdensmål til at standse fattigdom, beskytte planeten og sikre velstand for alle. Denne persons arbejde bidrager til følgende verdensmål:

  • Verdensmål 3 - Sundhed og trivsel

Emneord

  • Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Jørgen Leisner er aktive. Disse emneetiketter kommer fra dennes persons arbejder. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • 6 Lignende profiler