Intet billede af Henriette Langstrup

Henriette Langstrup

Cand. Psych., Ph.d.

  • Postboks 2099, Øster Farimagsgade 5 opg. B, 1014 København K, 10 Øster Farimagsgade 5, 10-0-03

20042019

Publikationer pr. år

Personlig profil

Primære forskningsområder

Min forskning søger at forstå og diskutere sociale og organisatoriske implikationerne af teknologier og arrangementer, der har til hensigt at forbedre klinisk arbejde og patientbehandling gennem patient-inddragelse og egenomsorg. Jeg har en særlig interesse i at forstå implikationerne af den decentrering af sundhedspraksisser, der finder sted gennem sundheds-it og andre arrangementer, der sigter mod at øge patienters involvering i deres egen behandling og i sundhedsvæsenet som sådan (fx telemedicin, sundheds-apps, egen-omsorgsprogrammer, hjemmebehandling, patientuddannelse og bruger-dreven innovation). Derudover er jeg interesseret i at forstå lokale implikationer af den globale dessimination af såkaldte velfærdsteknologier. Min forskning er informeret af og bidrager til feltet Medicinske Videnskabs- og Teknologistudier og som sådan søger jeg at forstå de teknologier, jeg studerer, som formet af en bredere omsorgsøkologi og socioteknisk infrastruktur, fremfor som afgrænsede teknologier, med givne effekter. Metodisk arbejder jeg kvalitativt og etnografisk og bidrager til den videre udvikling indenfor disse metodiske traditioner.

Sprogkundskaber

Jeg taler og skriver flydende engelsk.

Jeg forstår og gør mig begribelig på tysk, fransk og spansk.

Undervisnings- og vejledningsområder

Jeg underviser i organisationsteori, teknologi og forandringsprocesser, STS samt kvalitative metoder.

CV

 

Uddannelse

 - 2005: Ph.d. i organisation, Copenhagen Business School på afhandlingen: 'Linkeing Healthcare: An inquiry into the changing performances of web-based technology for asthma monitoring'.

 - 1999: Cand.Psych. fra Institut for Psykologi, Københavns Universitet.

 

Ansættelser

- 2017-nu: Centerleder ved Center for Medicinske Videnskabs- og Teknologistudier (MeST)

- 2011-nu: Lektor ved Center for Medicinske Videnskabs- og Teknologistudier, Afdeling for sundhedstjenesteforskning, Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet. Forskningsområde: Medicinske teknologi- og videnskabsstudier, med særligt fokus på sundheds-it og brugerpraksisser

- 2014-17: Afdelingsleder ved Afdeling for Sundhedstjenesteforskning, Institut for Folkesundhed, Københavns Universitet. 

-2008-11: Adjunkt ved Afdeling for sundhedstjenesteforskning, Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet. Forskningsområde: Medicinsk teknologisk innovation og brugerinddragelse.

-2005-08: Post doc og anamuensis, Afdeling for sundhedstjenesteforskning, Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet. Forskningsområde: Medicinsk teknologisk innovation og brugerinddragelse.

 - 2006-2007: Ekstern lektor, Institut for Organisation, Copenhagen Business School, i faget Kvalitative Metoder på uddannelsen HA-Psykologi.

 - 2003-2007: Underviser på Overlægernes Administrative Uddannelse, Lægeforeningen i faget Teknologi og Organisatorisk forandring.

 - 2001-2005: Ph.d. studerende på institut for Organisation og Arbejdssociologi, Copenhagen Business School.

 - 2000: Amanuensis på Institut for Psykologi, Københavns Universitet i faget Socialpsykologi.

 - 1998-1999: Proces konsulent for Københavns Kommune, Kulturel diversitet i Københavnske daginstitutioner.

 - 1995-1997: Studentermedhjælper på OASIS, Center for rehabilitering og behandling af torturofre.

 

Forsknings- og uddannelsesophold i udlandet

 - 2003-2004: Gæsteforsker ved Department for healthcare management, Erasmus University Rotterdam, Holland.

 - 1997-1998: Feltarbejde i El Salvador.

 

Øvrigt

 - Er medlem af Kræftens Bekæmpelses Psykosociale Forskningsudvalg. 

 - Er initiativtager til og bestyrelsesmedlem i DASTS, Danish Association of Science and Technology Studies.

- Er reviewer på en lang række internationale tidskrifter bl.a. Social Study of Science; Science, Technology, and Human Values; Scandinavian Journal of Information Systems; Nordiske Udkast; Science as Culture; Configuration; Science, Technology and Innovation Studies; MTV; Theory and Psychology; Tidskrift for Sygdom og Samfund; Science Studies; Scandinavian Journal of Management.

Ekspertise relateret til FN’s Verdensmål

I 2015 blev FN-landende enige om 17 Verdensmål til at standse fattigdom, beskytte planeten og sikre velstand for alle. Denne persons arbejde bidrager til følgende verdensmål:

  • Verdensmål 3 - Sundhed og trivsel

Emneord

  • Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
  • Science and Technology Studies
  • Patient involvement
  • Telemedicine
  • Participation
  • Organizing
  • Infrastructures
  • Digital health
  • Patient knowledge
  • Ethnografic methods
  • Qualitativ research
  • Actor-Network-Theory (ANT)

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Henriette Langstrup er aktive. Disse emneetiketter kommer fra dennes persons arbejder. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • 6 Lignende profiler