Billede af Armando Perez-Cueto
20042020

Publikationer pr. år

Personlig profil

Kort præsentation

Armando Perez-Cueto, PhD, er Lektor og ansvarlig af undervisningen modul Food Consumer Research på MSc niveau, og i engelsk sprog. Dette kursus er en del af Fødevarer Innovation og sundhed Master Program. Hans forskning fokuserer på fødevarerelaterede adfærd, plantbaserede ernæring og hvordan at lette sundere og mere etiske valg.

Siden sin ansættelse ved KU, er han involveret i flere nationale og internationale forskningssamarbejder, såsom ELDORADO, CALM eller de to EU-finansierede Marie Curie-projekter, nemlig VeggiEAT og FoodSMART, og har tidligere deltaget i andre EU-finansierede projekter såsom DAFNE III, Q-PorkChains og Eatwell.

Primære forskningsområder

  • Fødevare forbruger undersogelse
  • Choice architecture & Nudging
  • Plantebaserede forbrug
  • Sund aldring
  • Ernæringsepidemiologi

CV

Armando Perez-Cueto, ph.d., er lektor i Afdeling for Design og Forbrugeradfærd og er ansvarlig for undervisningsmodulet Food Consumer Research på MSc-niveau og på engelsksprog.

Tidligere var han lektor i folkesund Nutrition på Aalborg Universitets Campus også i København. Han har besøgt foredragsholder ved fakultetet for fødevarer og ernæringsvidenskab (FCNAUP) i Porto Universitet årligt siden 2011.

Han var leder af 2 arbejdspakker til FP7 VeggiEAT-projektet (Industry Academy Partnership Pathways-Marie Curie / EU-tilskudsaftale nr. 612326) og leder andre 2 arbejdspakker til H2020 FoodSMART-projektet (en Marie Skłodowska-Curie Research and Innovation Staff Exchange (RISE) projekt / EU-tilskudsaftale # 643999). I 2014 var han hovedforsker for det dansk-brasilianske netværk ELIGEBIEN (støttet af uddannelses- og innovationsfondene / tilskud nr. 1370-00005B), og i 2015 af det danske-amerikanske netværk uCare (Grant 4070-00161B), begge beskæftiger sig med valgarkitektur som et redskab til folkesundhedsnæring.

I løbet af sin karriere deltog han i flere EU-finansierede projekter, nemlig DAFNE (Data Food Networking), EATWELL, Q-PorkChains, ProSafeBeef, og han har været medlem af det kinesisk-nordiske netværk Food4Growth (Nordisk Ministerråd).

Oprindeligt en fødevareingeniør fra UNIVALLE, Bolivia, modtog han sine postgraduate kvalifikationer fra Ghent University, nemlig en ph.d. i Applied Biological Sciences, en MSc i Rural Development Economics og et Diploma i Food Science & Nutrition. Han har konsolideret en tværfaglig forskningstilgang omkring forskellige aspekter af mad og sundhed, herunder postdoktoralt arbejde, der kombinerer ernæring og forbrugerforskning. I øjeblikket fokuserer hans forskning på den rolle, som valgarkitektur (nudging) kunne spille for at støtte sundere spisning på befolkningsniveau.

Han er forfatter (eller medforfatter) af 60 + originale artikler (h-indeks 19: Scopus), medredaktør af 1 bog og medlem af Redaktionskortet for Nutricion Hospitalaria (Committee Editorial Iberoamericano), Revista Chilena de Nutrición, Sydafrikanske Journal of Family Ecology and Consumer Sciences og Perspectives in Public Health. Han nyder at dele samtaler og udveksling af ideer med unge forskere og studerende.

Undervisnings- og vejledningsområder

Ansvarlig for undervisningkursus Food Consumer Research (kandidatniveau), og var ansvarlig af de sidste to udgaver af modul Forbruger og Sensorisk Videnskab (2014/2015 & 2015/2016).

Kursus ansvarlig for

  • Ph.d.-kursus Innovation mod plantebaseret forbrug
  • Folkesundhed ernæring  (MSc)
  • Måltid videnskab og teknologi  (MSc)

Han underviser også på

  • determinanter for fødeindtag  (MSc)
  • Sensorisk Evaluering af fødevarer (BSc).

Ekspertise relateret til FN’s Verdensmål

I 2015 blev FN-landende enige om 17 Verdensmål til at standse fattigdom, beskytte planeten og sikre velstand for alle. Denne persons arbejde bidrager til følgende verdensmål:

  • Verdensmål 3 - Sundhed og trivsel
  • Verdensmål 12 - Ansvarligt forbrug og produktion

Emneord

  • Forbrugere og fødevarer
  • Kost og sundhed
  • Sundhedsfremmende eller sygdomsforebyggende fødevarer
  • Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
  • BRIC
  • Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Armando Perez-Cueto er aktive. Disse emneetiketter kommer fra dennes persons arbejder. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • 12 Lignende profiler