Borgerrepræsentationen valgte torsdag at afbryde samarbejdet med Det Islamiske Trossamfund. Kritikere mener, at trossamfundet taler med to tunger og huser ekstremistiske prædikanter. Islam-eksperter mener, at de netop har dét demokratiske sindelag, der er vejen frem og dæmmer op for radikalisering.
De ting, de kritiserer, er ikke blevet sagt inden for vores mure.« I populistisk henseende adskiller Islamisk Trossamfund sig ikke fra gruppen af politikere i Borgerrepræsentationen, mener Niels Valdemar Vinding, adjunkt i islam-studier ved København Universitet: »Udefra betragtet ser Islamisk Trossamfund skizofrene ud. Der er en moderat fløj og en mere konservativ gruppe. Det er utroligt usmart af dem at invitere de kontroversielle prædikanter. De gør det for at behage og tiltrække en særlig fløj. På samme måde har borgerrepræsentationens Lars Aslan Rasmussen og co. en dagsorden. Han interesserer sig jo slet ikke for, hvem Indre Mission eller andre trossamfund inviterer.
Han henter sine stemmer i en islamkritisk vælgerbase.« Niels Valdemar Vinding vurderer, at det kan gå ud over kommunens pligt til at modarbejde radikalisering, når man slår hånden af Islamisk Trossamfund.
»Borgerrepræsentationen skyller barnet ud med badevandet. Det er kommunens ansvar at modarbejde radikalisering. Det er et ansvar, de ikke lever op til, når de svækker den moderate fløj hos Islamisk Trossamfund.
På den måde styrker de ekstremisterne.