Aftalen mellem den græske regering og de øvrige eurolande modtages med både modstand og opbakning blandt de græske vælgere. Med aftalen bliver landets kriselån forlænget med fire måneder.
Selv om det er tydeligt for enhver, at den græske regering får mere end svært ved at leve op til sine valgløfter, har den nyvalgte regering fået lang snor af vælgere, vurderer professor Marlene Wind: "Regeringen består af unge politikere med en anden retorik end tidligere regeringer. Derfor vil de også have råderum til at kunne fravige valgløfter, så længe de stadig er en regering, der bider sig fast i eurogruppens bukseben og kæmper. Og det må man sige, at de har gjort."
Marlene Wind forudser, at det ikke er utænkeligt, at Grækenland ikke når i mål med at finde besparelser, som de andre eurolande og trojkaen - bestående af Den Internationale Valutafond (IMF), Den Europæiske Centralbank (ECB) og EU-kommissionen - kan nikke ja til. Sker det, ser det skidt ud for den nyvalgte græske regering. "Når de fire måneders forlængelse udløber, skal der findes en ny aftale om hjælp til Grækenland. Og hvis ikke den græske regering lægger reformforslag på bordet, der kan opnå godkendelse, vil regeringen stå med et forklaringsproblem, der hedder: Hvorfor kunne David ikke besejre Goliat."